Solskjerming

Vinduer fra Tindevindu kan leveres med perfekt tilpasset solskjerming – enten persienner, plissegardiner eller duettegardiner.

Persienner i aluminium

Persienner
Aluminiumspersienner er den klassiske solskjermingen vi bruker i Norge.
Persiennene består av horisontale aluminiumslameller som er 2,5 cm brede og som er hengt opp i tråder. Solskjermingen trekkes opp og slippes ned med en snor, og aluminiumslamellene kan snus med en betjeningsstang laget av plexiglass.
Aluminiumspersienner skjermer godt mot solen og mot innsyn, og du kan styre lysinnfall og innsyn ved å snu lamellene. Dersom du ser etter enda bedre skjerming mot sol og/eller innsyn, kan du vurdere plisse- eller duettegardiner.

Plissegardiner

Plissegardiner
Plissegardiner har blitt veldig populært de siste årene. Gardinene består av en tekstilduk som er «brettet som et trekkspill».
Våre plissegardiner er spent opp med fastmonterte tråder, som festes i de fire vindushjørnene. Plissegardinen kan flyttes fritt – både opp og ned – ved hjelp av små håndtak plassert i topp og bunn av gardinen.
Denne fleksibiliteten gjør plissegardiner veldig praktisk – du kan for eksempel dekke til hele vinduet, eller bare nedre halvpart av vinduet eller bare midten av vinduet. Våre plissegardiner leveres med en halvtransparent duk som slipper noe lys igjennom. Dersom du ønsker en lystett duk, anbefaler vi duettegardiner.

Duettegardiner

Skyvedør
Duettegardiner er en «oppgradert versjon» av plissegardinene: De består av to tekstilduker, som sammen danner et bikubemønster (se bilde). I tillegg er det lagt et aluminiumsbelegg mellom de to dukene, slik at duken blir lystett.
Akkurat som plissegardiner er duettegardinene spent opp med fastmonterte tråder og kan flyttes fritt – både opp og ned – hjelp av små håndtak. Duken som ligger mot vinduet er hvit (sett fra utsiden av huset), mens duken på innsiden kan leveres i forskjellige farger.
Duettegardiner leveres med lystett duk og er derfor best til å hindre innsyn og til å stenge ut sollys, men legg merke til at det alltid vil komme inn litt lys i det smale glippet rundt solskjermingen.

Slik bestiller du solskjerming

Du kan lett legge til solskjerming til de fleste vinduer i vår vinduskonfigurator – se vårt vindusutvalg nå. Dersom du ønsker å etterbestille solskjerming til en tidligere vindusbestilling, ber vi deg å ta kontakt.

Solskjerming leveres i en egen pakke og kan enkelt monteres i vindusrammen, rett ved vindusglasset. Monteringsanvisning følger med.

Funnet en feil, eller har du en kommentar? Gi oss en tilbakemelding