Spesialglass

Har du vurdert spesialglass til vinduene dine?

Spesialglass kan gi deg betydelig bedre innekomfort og sikkerhet! Vi vil påstå at spesialglass kan gi deg bedre livskvalitet, avhengig av hvordan du bor.

Lydglass – Mindre støy

Lydnivået på et oppholdsrom bør ikke overstige 35dB om dagen og 30dB om natten. Men i mange boliger er støypåvirkningen så sterk at miljøet er utilfredsstillende. Dette gjelder særlig boliger som ligger nært høytraffikerte veier, tog-linjer, flyplasser, høylytte naboer, og lignende.

Lydglass demper støy og øker komforten i hjemmet ditt.

Glasset er bygget opp av et akustisk mellomlag som virker som en dempende kjerne. Denne hindrer vibrasjonene fra lydbølgene å gå fra det ene glasslaget til det andre. Glasset absorberer og svekker lydbølgene og virker som en barriære mot støy.

Vi tilbyr lydglass med 36 eller 38 dB støydemping, som vil godt kunne bidra til å redusere støynivået og øke komforten i hjemmet ditt. Til sammenligning kan gatestøy i et boemråde ligge på cirka 65 dB, mens hvisking og fuglesang ligger på cirka 30 dB – så stor er forskjellen av 35 dB!

Hvit matt glass og cotswold-glass – Mer privatsfære

På baderom og toalett er det vanlig å velge glass som skjermer mot innsyn. Det kan også brukes andre steder, for eksempel ved siden av ytterdøren eller andre steder hvor det er ønskelig å slippe inn dagslys uten å tillate innsyn. Du kan velge mellom hvit matt glass og cotswold-glass. Med begge variantene får du mer privatsfære samtidig som glasset slipper inn dagslys.

For å få en hvit matt overflate er glasset kjemisk behandlet. Behandlingen påvirker imidlertid ikke u-verdien på glasset, slik at det holder på varmen og samtidig sørger for behagelige lysforhold i rommet.

Cotswold-glass er et dekorativt glass med en ruglete struktur. Også det slipper inn lys, men skjermer mot innsyn.

Soldempende glass – Behold hodet kaldt om sommeren

I rom med store solvendte glassflater vil soldempende glass være en kostnadseffektiv og behagelig måte å temperere rommet på. Glasset er kledd med et tynt lag som reflekterer varmen fra solstrålene og reduserer ubehagelig blending fra solen.

Moderne soldempende glass stopper opptil ¾ av solvarmen men slipper inn mye lys. Glasset er nesten like fargeløst og nøytralt som vanlig glass. Dette gjør glasset like effektivt som markiser og persienner, men uten vedlikehold og den korte levetiden som slike innretninger har.

Legg merke til at glasset har en noe mørkere tone enn vanlig glass, og blir mørkere jo mer sollys den reflekterer.

Sikkerhetsglass – Beskytt dine kjære

Når vanlig vindusglass knuses, oppstår det store skarpe skar, som er veldig farlige. Men med sikkerhetsglass kan du beskytte dine kjære.

Sikkerhetsglass finnes i flere varianter:

Laminert glass er laget av to eller flere glasslag som er limt sammen og laminert med elastisk plastfilm. Om glasset knuses vil det fortsatt henge sammen slik at faren for store, skarpe glasskår forsvinner. Glasset vil heller krakelere i et spindelvevmønster uten at glassbitene løsner fra hverandre. Laminert sikkerhetsglass brukes ofte der det er fare for at et menneske kan falle ned, eller der glasset kan falle ned og utgjøre fare for omgivelsene.

Herdet glass blir varmebehandlet, slik at det er opptil fem ganger sterkere enn vanlig glass. Om glasset knuses vil det granulere i et kornmønster og gjøre risikoen for alvorlige kuttskader minimal.

Det er også mulig å kombinere laminert og herdet glass for ekstra sikkerhet.

Selvrensende glass – Slipp vaskejobben

Selvrensende glass bruker naturens egne krefter til å rense glasset for organisk smuss. Dette gir den klare fordelen av mindre vindusvask og klar utsikt.

På det selvrensende glasset er det lagt et usynlig belegg. Dette belegget bruker luftfuktighet og de ultrafiolette strålene i dagslyset til å danne et aktivt sjikt. Glasset er aktivert etter noen dager og smusset som fester seg på glassets overflate brytes ned. Det lille som blir igjen av smuss skylles bort av regn, eventuelt med litt hjelp av hageslangen.

Trykkventil – for vinduer >800moh.

Dersom vinduene skal plasseres i en hytte el. som ligger mer enn 800 meter over havet, anbefaler vi at det legges inn en trykkventil i glassenheten. På grunn av forskjellen i luftrykket på omgivelsene og på gassen i glassenheten, kan det være fare for at glassene vil sprekke. En trykk ventil utligner forskjellene i lufttrykket og reduserer faren.

Velg spesialglass og sjekk priser selv!

Du kan enkelt velge spesialglass i vår vinduskonfigurator. Ring oss gjerne på 22 11 30 00 dersom du lurer på hva som er best for deg.

Funnet en feil, eller har du en kommentar? Gi oss en tilbakemelding