Termisk brudd

Hvis man opplever at et glass plutselig sprekker uten forvarsel eller ytre påkjenning, er sansynligheten stor for at dette kan skyldes et termisk brudd. Termisk brudd skyldes spenninger i glasset, oftest grunnet temperaturforskjeller, som fører til at glasset sprekker. Bruddet får gjerne et karakteristik utseende som sprer seg ut fra brudd punktet i glasskanten og forgrenes i et eller flere brudd.

Man kan dessverre ikke sikre seg  helt fra et termisk brudd, men for å redusere faren er det viktig at man passer på å unngå en delvis tildekking av glasset, hvor deler av glasset blir varmere enn resten, spesielt ved sterk stol (slik som persienner, folier, markiser, utstikk, beplantning etc.) Samt å sørge for god lufting rundt vinduer ved å ikke ha tette gardiner rett ved glasset når solen står på, eller store møbler som dekker vinduet. 

Ettersom termisk brudd ikke skyldes en kvalitets- eller produksjonsfeil, vil dette ikke dekkes av garantien på vinduet. Hvis du er usikker på hva sprekken skyldes eller hvordan dette skal behandles, så ta kontakt med oss – vi hjelper deg å finne en god løsning!

Funnet en feil, eller har du en kommentar? Gi oss en tilbakemelding