Vindustyper

Et viktig valg med vinduene dine er hvilken vindustype (eller åpningsmekanisme) du velger.

Til oppussing velger de fleste samme vindustype som det har vært før, men det kan være lurt å tenke på hva som egentlig er mest hensiktsmessig, utifra hvordan du skal bruke vinduet i det daglige. For eksempel, hadde det vært nyttig om du kunne vaske vinduets utside fra innsiden? Eller skal du ha størst mulig rømningsvei? Eller vil du slippe inn mest mulig lys?

Tindevindu kan levere en rekke vinduer tilpasset ditt behov.

Toppsving

Toppsvingvindu
Den vanligste og mest populære vindustypen i Norge er toppsving. Vinduet åpnes utover slik at man unngår å skitne til gardiner eller knuse vasen i vinduskarmen. Vinduet tar ikke plass i rommet og det er særdeles praktisk ettersom det kan vendes helt rundt. På denne måten kan du vaske vinduet fra innsiden og slippe bruk av stige og stillas for å holde vinduene rene.
Vi produserer toppsvingvinduer med originalhengsler fra Spilka i Ålesund. Vinduene kan låses i luftestilling og kommer med barnesikring. Se flere bilder og priser av toppsvingvinduer.

Fastkarm

Fastkarmvindu
Fastkarm er et veldig enkelt vindu. Det kan ikke åpnes og har derfor heller intet håndtak. Her er det bare klare linjer og ren overflate. Fastkarm er perfekt når du skal slippe inn mest mulig lys, og når du ikke trenger åpne vinduet. Fastkarmvinduer er også veldig rimelige og kan lages i store størrelser – perfekt som panoramavindu! Se flere bilder og priser av våre fastkarmvinduer.

Sidehengslet

Sidehengslet vindu
Sidehengslete vinduer er også en svært populær variant. Vinduene, som er hengslet på venstre eller høyre side, åpnes også utover, slik at det ikke kommer bort i gardiner eller blomster i vinduskarmen. Vinduet opptar ingen plass i rommet og det er like praktisk som klassisk. Flere bilder og priser finner du her.

Tofløyet sidehengslet

Tofløyet sidehengslet vindu
Et tofløyet sidehengslet vindu består av to fag i én konstruksjon. Begge fag er hengslet på ytterkanten av vinduet. Dette er et klassisk og elegant vindu som passer til bolig og hytte. Du kan velge mellom tradisjonelle hasper eller moderne vridere. Se flere bilder og priser her.

Sidesving

Sidesvingvindu
Sidesving er et smart alternativ til et sidehengslet vindu: Ved første øyekast virker det som om sidesvingvinduet åpnes som et sidehengslet vindu. Forskjellen er at vinduet også snus helt rundt, som et toppsvingvindu. På denne måten kan du vaske utsiden av vinduet fra innsiden, uten å måtte bruke stige eller andre risikable hjelpemidler. Flere bilder og priser av sidesvingvinduer finner du her.

Topphengslet

Topphengslet vindu
Topphengslete vinduer brukes gjerne som kjellervindu eller garasjevindu. De åpnes utover. Vinduet kan ikke snus rundt (i motsetning til toppsving), men er litt rimeligere enn et toppsvingvindu. Se flere bilder og priser her.

Spesialformer og kombinerte vinduer

Vinduer i spesialform
Tindevindu er fleksible i produksjonen av vinduer. Vi leverer gjerne spesialvinduer og kombinasjoner av vindustyper. Eksempelvis leverer vi trekantvinduer eller skråvinduer som passer perfekt under takmøner. Vi produserer også balkongdører med overlys, 3-fags og 4-fags vinduer og buede vinduer. Runde vinduer kan du selv bestille her, for alle andre former og kombinasjoner ber vi deg å ringe oss på 22 11 30 00, så tegner vi vinduene for deg.

 

Dører

En oversikt over våre dører finner du her.

Funnet en feil, eller har du en kommentar? Gi oss en tilbakemelding